השתלת שיניים

להזמנת תור במרפאה השאירו פרטים

Tooth implant in the model human teeth, gums and denturas. Denta

אחד התחומים המתפתחים ביותר בעולם רפואת השיניים הוא תחום השתלות השיניים, ולא לחינם. השתלת שיניים היא למעשה הפתרון היחיד שנותן מענה לכל בעיות השיניים – ניתן להחליף כל שן חולה או חסרה, בשתל דנטלי עם כתר חרסינה חדש. יחד עם זאת, גם בתחום זה קיימים אתגרים לא קטנים, שסביב פתרונם פותחו שורה של טכנולוגיות וטכניקות טיפול חדשניות, המאפשרות היום לכל אדם, בכל תנאי, ליהנות מחיוך מלא שיניים צחורות, סימטריות ואסתטיות.

למי מתאימה הפרוצדורה של השתלת שיניים?

השתלת שיניים היא פרוצדורה שאותה ניתן לבצע בכל מקרה של שיניים חסרות או שיניים שלא ניתן לחדש אותן (למשל שן שחורה לאחר טיפול שורש), ושבו לא ניתן לפתור את הבעיה באמצעות כתר מלאכותי. פרוצדורה זו מבוצעת במסגרת תהליכים של שיקום הפה, במסגרתם מוחלפות שורות שיניים או מקטעים שלמים של שיניים, וכן באופן נקודתי עבור שן אחת או מספר שיניים בכל חלקי הפה. את הפרוצדורה ניתן לבצע בכל גיל, לאחר התפתחות מלאה של הלסת והשיניים.

כיום, באמצעות מערכות ממוחשבות וטכניקות טיפול שאת חלקן נפרט להלן, ניתן להשלים טיפול השתלת שיניים ביום אחד ועל פי הצורך גם בהרדמה מלאה, ולכן טיפול זה מתאים גם לאנשים המצויים באינטראקציה יומיומית עם אחרים, ולא רוצים להופיע בציבור עם שן חסרה.

מהם התנאים ההכרחיים לביצוע השתלת שיניים?

על מנת לבצע השתלת שיניים יש להבטיח כי קיימת מסה מספקת של עצם לסת באזור ההשתלה. עצם הלסת משמשת לקיבוע השתל הדנטלי שעל גביו מותקן הכתר, וישנם לא מעט מקרים בהם קיים חוסר עצם, במידה כזאת שלא מתאפשר קיבוע השתל במקום. לבעיה זו ישנם שורה של פתרונות. הפתרון השכיח והמיידי הוא השתלת עצם או הרמת סינוס (השתלת עצם בלסת העליונה, מתחת לאזור הסינוסים). בפרוצדורה זו, נלקחת עצם מגופו של המטופל או שנעשה שימוש בעצם סינתטית, המושתלת באזור הטיפול ויוצרת את התשתית הנדרשת לקיבוע השתל הדנטלי.

פתרון נוסף הוא השתלת שיניים All on 4 – שיטה המבוססת על קיבוע 4-8 שתלים בחלק הקדמי של הלסת, על גביהם מותקנת שורה של שיניים לאורך הקשת הדנטלית כולה. שיטה זו מאפשרת גם ביצוע של השתלת שיניים ביום אחד, כשבתום הטיפול יוצא המטופל עם שורת שיניים זמניות, וכעבור תקופת החלמה של 3-6 חודשים, מותקנת שורת השיניים הקבועות.

פתרון נוסף, שנחשב מעט קיצוני, הוא השתלת שיניים באמצעות שתלים זיגומטיים, המקובעים אל עצם הלחי במקום עצם הלסת. פתרון זה מתאים לאנשים בעלי חסר קיצוני בעצם הלסת, ללא יכולת לפתור את הבעיה באמצעות השתלת עצם. המדובר בשתלים ארוכים, באורך של 4-5 ס"מ, אותם מחדיר רופא שניים דרך עצם הלסת לכיוון עצם הלחי, בה מקובע השתל.

מהי השתלת שיניים ממוחשבת?

כיום, מתקדם עולם רפואת השיניים במהירות אל עבר העידן הממוחשב ובמרבית המרפאות מתבסס תהליך ההשתלה על מערכות מחשב תומכות, המסייעות לרופא בביצוע הטיפול בצורה מדויקת מאוד ועם מינימום השלכות כירורגיות. מערכות ממוחשבות להשתלות שיניים הן למעשה מערכות המסייעות לרופא בכמה היבטים:

תכנון הטיפול

בשלב הראשון מבצע המטופל צילום רנטגן וסריקת CT של הפה, ואת הצילומים מזין הרופא אל מערכת ממוחשבת היוצרת הדמיה תלת מימדית של הפה והלסתות באופן מלא. באמצעות מודל תלת ממדי זה, יכול הרופא לבחון את כל חלל הפה, לרבות האזורים הנסתרים כדוגמת עצם הלסת, שורשי השיניים וכן הלאה, ובהתאם לכך לתכנן את שיטת ההשתלה בה יעשה שימוש, המיקום והעומק המדויקים של כל שתל וכן הלאה.

הדפסת סד כירורגי

אחת הבשורות החשובות של המערכות הממוחשבות בענף השתלות השיניים היא בשורת הסד הכירורגי. לאחר תכנון הטיפול, מדפיס הרופא סד כירורגי באמצעות מדפסת תלת ממד. סד כירורגי זה מותאם בדיוק ללסתות הפציינט, ולאורכו ממוקמים חורים שדרכם יש לבצע את הקידוח להחדרת השתל. כל חור בנוי בצורה כזאת שמאפשר חדירה אך ורק בזווית הנדרשת, לעומק מקסימלי נדרש ובמיקום המדויק בהתאם לתכנית הטיפול שנבנתה, מה שלא משאיר מקום לטעויות של הרופא המטפל. את הסד מניח הרופא על גבי לסת המטופל, ומתחיל בביצוע הקידוחים הנדרשים לביצוע ההשתלה.

השתלת שיניים ממוחשבת מסייעת בקיצור תהליך הטיפול, במזעור ההתערבות הכירורגית והחתכים בפה ובהתאם לכך גם בקיצור תקופת ההחלמה, וכן מאפשרת פיתוח שיטות טיפול חדשות שלא היה ניתן לבצע קודם לכן, כדוגמת השתלת שיניים All on 4 ושתלים זיגומטיים.